Qui som?

Magnetica Management és una empresa creada al 2007, especialitzada en la distribució nacional i internacional d’espectacles.

Després de vint anys de treball intens a La Fura dels Baus, Elena Blanco crea el seu projecte personal, ampliant la seva experiència professional a altres companyies.

Durant aquests 10 anys hem distribuït més de 30 espectacles de diferents companyies com La Fura dels Baus, Teatro de los Sentidos, Carlos Latre, Divinas … així com produccions del Festival Grec, Sala Muntaner, TNC, Teatre Lliure o el Gran Teatre del Liceu, entre d’altres. El conjunt dels nostres espectacles han fet prop de 1.000 representacions.

La confiança dipositada per aquestes companyies i teatres avalen la nostra professionalitat.

Veure espectacles actuals

Històric

L’electe. 2017 i 2018. 149 representacions a 57 teatres
Autor: Ramon Madaula
Direcció: Jordi Casanovas
Intèrprets: Ramon Madaula/Abel Folk, Roger Coma
Producció: Sala Muntaner, Hause&Richman, Intent produccions
Espectacle sel·leccionat per: Xarxa Alcover
Un jove polític acaba de ser escollit president. En poques hores ha de pronunciar el seu discurs d’investidura però, cada vegada que l’assaja, un terrible tic deforma la seva cara de manera tan ridícula com hilarant. El psiquiatra només té unes poques hores per resoldre aquest aparent trastorn i evitar que el president electe faci un ridícul espantós en la seva primera compareixença.

Dansa de Mort. 2017. 60 representacions a 20 teatres
Autor: August Strindberg.
Adaptació i direcció: Jordi Casanovas.
Intèrprets: Lluís Soler, Mercè Aránega i Carles Martínez/ Jordi Figueras
Producció: Sala Muntaner
Col·laboració: Teatres en xarxa, Teatre l’Amistat
Strindberg presenta un matrimoni burgés de dos fracassats: ell un militar deixat de banda en les promocions, i ella una actriu que ha abandonat una carrera teatral, probablement molt mediocre. Després d’anys de vida en comú, no tenen ja res a dir-se, i estan morts a una casa que sembla més una presó. Arriba de visita un tercer personatge i la seva presencia es rebuda com una benedicció del cel. Tornen a tenir possibilitats de conversa, marit i muller troben en ell un interlocutor per confiar-li l’infern on viuen. Aquest infern arrossega el visitant, i es troba envoltat, contra la seva voluntat, en aquest remolí de misèries.

El Test. 2016 i 2017. 155 representacions a 35 teatres
Autor: Jordi Vallejo Duarri
Direcció: Cristina Clemente
Intèrprets: David Bagès/Sergio Caballero, Mima Riera/Clàudia Costas, Dolo Beltrán/Carme Poll, David Vert
Producció: Sala Muntaner, Velvet Events
Què escolliries? 100 mil euros ara mateix, o 1 milió d’aquí a deu anys?
Així de simple, així de difícil.
Aquest és el dilema al que s’enfronten l’Hèctor i la Paula —un matrimoni amb problemes econòmics— quan el Toni, un bon amic de la parella, els planteja el test de personalitat que ha elaborat la Berta, la seva actual companya, una psicòloga molt exitosa i mediàtica.

Yo, Feuerbach. Del 2016 al 2017. 7 representacions 4 teatres
Autor: Tankred Dorst
Direcció: Antonio Simón
Intèrprets: Pedro Casablanc, Samuel Viyuela González
Producció: GREC 2016 Festival de Barcelona, Velvet Events
Un actor de mitjana edat, després d’haver estat cinc anys a un hospital, es presenta a una audició davant un prestigiós director al qual ell havia ajudat als inicis de la seva carrera. Com qualsevol persona necessita treballar, necessita recuperar la seva vida. No obstant això, no és amb el director amb qui es trobarà, sinó amb el seu ajudant de direcció, un jove nouvingut al món de l’espectacle…

Neus Català, un cel de plom. Del 2015 al 2016 – 104 representacions a 43 teatres
Autor: Josep Maria Miró
Direcció: Rafel Duran
Intèrpret: Mercè Aránega
Producció: Sala Muntaner, GREC 2015 Festival de Barcelona
La vida de Neus Català (1915), la darrera supervivent catalana del camp d’extermini de dones de Ravensbrück, és la història viva d’un segle i d’una lluita constant. La instauració de la II República, els somnis trencats de tota una generació amb l’esclat de la guerra civil, el dolorós exili dels vençuts camí de França, sortir d’una guerra i anar a topar-se amb la Segona Guerra Mundial, l’activitat antifeixista clandestina en una França ocupada pels nazis i la posterior deportació al camp d’extemrini (ella els anomena camps de la mort), són els grans capítols de la història del segle XX que ha viscut en primera persona.

Port Arthur. 2016. 21 representacions a 7 teatres
Dramatúrgia, direcció i espai: Jordi Casanovas
Traducció i ajudant de direcció: Sílvia Sanfeliu
Intèrprets: Dafnis Balduz, Javi Beltrán i Manel Sans
Producció: Velvet Events, Festival BCNegra
Un home ha estat detingut, acusat d’haver provocat un crim terrible. Ell no recorda res. Dos inspectors de policia li fan preguntes. Avui tenen l’última oportunitat per aconseguir que confessi. Volen realment que faci memòria? O potser volen simplement que signi una declaració que l’inculpi?

Enchanté! (Divinas). Del 2011 al 2016. 123 representacions a 48 teatres.
Idea original: Divinas, Martí Torras Mayneris
Dramatúrgia i direcció escènica: Martí Torras Mayneris
Intèrprets: Carla Móra, Irene Ruiz i Marta Móra, las Divinas + 2 músics
Producció: Divinas
Enchanté! s’endinsa en la música europea de principis del segle XX, l’època de la II Guerra Mundial, i ens transporta a la ciutat de París, a punt de ser envaïda per les tropes alemanyes. Acompanyades d’un pianista i un clarinetista, les veus de Divinas ens relaten la història del petit Cafè Enchanté!, punt de trobada d’artistes, bohemis, intel·lectuals i membres de la Resistance francesa.

Chocolat! (Divinas). Del 2009 al 2016.  76 representacions a 33 teatres.
Idea original: Divinas & Martí Torras Mayneris
Dramatúrgia i direcció escènica: Martí Torras Mayneris
Intèrprets: Carla Móra, Irene Ruiz i Marta Móra, las Divinas + 4 músics
Producció: Divinas
Espectacle ambientat als anys 30, l’època de la Gran Depressió, del crack del 29 als Estats Units. En aquella època de decadència, de pocs recursos i període d’entre guerres, els trios vocals femenins regnaven les ràdios i omplien els pocs clubs que quedaven oberts. Era època de buscar-se la vida, d’inseguretats, de fugir de la realitat, de night clubs i cabarets que combinaven la música, la dansa i la cançó.

Paradís (Divinas). Del 2013 al 2016. 80 representacions a 25 teatres.
Idea original: Marilia Samper, Martí Torras Mayneris, Divinas
Text: Marilia Samper
Dramatúrgia: Martí Torras Mayneris, Divinas
Direcció: Martí Torras Mayneris
Intèrprets: Carla Móra, Irene Ruiz i Marta Móra, las Divinas + 2 músics
Producció: Divinas
En plena postguerra, la Rosa i la Carmeta, dues coristes del “Paradís”, una companyia ambulant de varietés que havia revolucionat mig país amb la grandesa de les seves actuacions, malviuen ara del record d’aquell passat gloriós i continuen viatjant poble per poble.
Enmig de tota aquesta sordidesa, reben la visita de la Purita, una noieta que voldria cantar al “Paradís”. La Rosa veu en la seva innocència un auguri de bona sort per a la companyia, i decideix convertir-la en una nova vedette.

Piano Tour, On Tour, Sing sing sing! (Divinas). Del 2009 al 2016. 83 representacions. Gira nacional i internacional.
Idea original, producció i direcció: Divinas
Direcció i arranjaments instrumentals: Ivan Kovacevic
Direcció i arranjaments vocals: Irene Ruiz
Direcció coreogràfica: Carla Móra & Divinas
Concerts teatralitzats situat a mitjans dels anys 50 als EEUU.
La Sofia, la Nicole i la Lulú ens faran viure un dels concerts d’una gira plena d’amants, consells, crisis d’histèria, dones que defensen l’amor en exclusiva, homes que marxen i dones que es queden, cases impecables, tragèdies d’amor, amors impossibles, banquets espectaculars…

Els dolents (Shakespeare’s Villains). Del 2012 al 2016. 99 representacions a 50 teatres
Autor: Steven Berkoff
Direcció: Ramon Simó
Intèrpret: Manel Barceló
Producció: Sala Muntaner
Barceló interpreta amb profunditat més de vuitanta personatges com Iago, Ricard III, Macbeth, Shylock, Hamlet o Oberon, tots ells representats com si fossin un gènere particular i malvat. Una obra plena d’humor i drama, on l’actor ha de lluitar, alhora, al costat i contra els dolents.

Per un sí o per un no. 2014 i 2016. 83 representacions a 25 teatres
Autora: Nathalie Serraute
Direcció: Ramon Simó
Intèrprets: Lluís Soler i Manel Barceló
Producció: Sala Muntaner
Dos vells amics, a partir d’una conversa anodina, entren en una batalla sense treva i s’enfonsen en un joc de postures irreconciliables. Està articulada entorn la “veritat” dels mots, que pot dur a conseqüències incalculables.

Idiota. 2014 i 2015. 94 representacions a 41 teatres
Autor i director: Jordi Casanovas
Intèrprets: Ramon Madaula i Anna Sahun
Producció: Sala Muntaner
Un home es presenta a unes molt ben remunerades proves psicològiques. Formen part d’un misteriós experiment que una important fundació està desenvolupant. Una atractiva psicòloga el posarà a prova duent-lo a reaccions totalment insospitades per ell. Només concentrant-se serà capaç de sortir-se’n. Si no ho aconsegueix, el final serà fatal.

Vilafranca, un dinar de festa major. 2015. 48 representacions a 14 teatres
Autor i director: Jordi Casanovas
Intèrprets: Marta Angelat, David Bagés, Manel Barceló, Lluïsa Castell, Georgina Latre, Vicky Luengo, Àurea Márquez, Marc Rius, Manuel Veiga, David Vert i Anna Ycobalzeta
Producció: Teatres Amics
30 d’agost de 1999. Diada de Sant Fèlix. La Cristina ha convidat a tota la família a dinar. Els pares i la seva germana viuen a Moja. El seu germà a Vilanova. Es retroben tots, com han fet sempre per Festa Major de Vilafranca, amb les parelles i els fills. Però la malaltia del patriarca s’està agreujant i aviat s’hauran de prendre decisions. És possible que aquest sigui el seu últim dinar de Festa Major plegats. És possible que prendre decisions comporti acceptar grans renúncies. És possible que alguns dels secrets i pensaments, que mai no s’han dit, surtin avui entre el primer i el segon plat. Avui tot s’acaba i, potser, avui tot comença. A Vilafranca.

Alè de la vida. 2015. 39 representacions a 12 teatres
Autor: David Hare
Direcció: Magda Puyo
Intèrprets: Mercè Aránega i Anna Güell
Producció: Q-Ars Teatre i Velvet Events
En to de comèdia, Hare ens parla de la història d’una dona, Madeleine, que s’enfronta a Frances, l’esposa del seu amant. En el transcurs d’un dia i una nit, les dues dones parlen sobre les seves vides i la relació amb l’home amb el qual han compartit 25 anys. Un subtil combat de ganivets, un duel on la ironia i la tendresa comparteixen protagonisme.

Pensaments secrets. 2015. 45 representacions a 15 teatres
Autor: David Lodge
Direcció: Lluís Soler
Intèrprets: Àlex Casanovas i Mercè Pons
Comèdia romàntica localitzada en un campus universitari anglès amb el rerefons de l’adulteri i el debat sobre l’art i la ciència. David Lodge aprofita els seus dos personatges, aparentment antagònics, per plantejar un debat sobre les relacions humanes, la fidelitat, l’amor, la fortalesa, la feblesa …

Nadia. 2015
Dramatúrgia: Nadia Ghulam, Carles F. Giua i Eugenio Szwarcer
Direcció: Carles Fernández Giua
Intèrprets: Nadia Ghulam, Carles F. Giua i Eugenio Szwarcer
Producció: Festival Grec de Barcelona 2015, CCCB, La Conquesta del Pol Sud i Velvet Events
Una noia afganesa protagonitza aquest documental escènic per transmetre’ns la seva experiència, una història que enllaça el seu passat a Kabul amb el seu present a Barcelona i que projecta una mirada d’esperança cap al futur.

Zona Franca. 2015 i 2016. 43 representacions a 12 teatres
Autor: David Desola
Direcció: Israel Solà
Intèrprets: Lluís Marco i Pau Vinyals
Producció: Sala Muntaner
Zona Franca és una comèdia intel·ligent que permet establir una mirada crítica a la societat actual i que toca temes de profunda actualitat: la por a veure’ns fora de joc i jubilats, i l’atur juvenil.

El veneno del teatro. 2014
Autor: Rodolf Sirera
Direcció: Mario Gas
Intèrprets: Miguel Angel Solá i Daniel Freire
París 178… Gabriel de Beaumont, un famoso actor, es invitado por el Marqués de…, un aristócrata famoso por sus aficiones extravagantes, a visitarlo en su palacio. Allí recibirá el encargo de interpretar una obra teatral sobre la muerte de Sócrates, escrita por el propio marqués. Pronto comprobará que todo es una trampa de éste para someterlo a un cruel experimento sobre realidad y representación, en relación con el tema de la muerte.

Così fun tutte (adaptació de l’òpera Così fan tutte de W. A. Mozart). 2013
Dramatúrgia i direcció d’escena: Carol López
Producció: Gran Teatre del Liceu
Adaptació trepidant i picant de Carol López de l’òpera de Mozart, plena de gags i de tocs humorístics, que seran un bon reclam per aproximar l’espectador al món de l’òpera.

Cosmètica de l’enemic, 2013. 83 representacions a 24 teatres
Autora: Amélie Nothomb
Direcció: Magda Puyo
Intèrprets: Lluis Soler i Xavier Ripoll
Producció: Sala Muntaner
Un home pretén distreure el retard del seu avió amb la lectura; però irromp la inoportuna veu d’un altre, que l’obliga a escoltar el relat d’una vida estranya, angoixant i, finalment, criminal.

Alma i Elisabeth (Persona, d’Ingmar Bergman). 2013 i 2014
Direcció: Magda Puyo
Intèrprets: Mónica López i Marta Marco
Producció: Grec 2013 Festival de Barcelona i Sala Muntaner
Adaptació teatral de la pel•lícula Persona, d’Ingmar Bergman. Elisabeth és una famosa actriu de teatre que deixa de parlar mentre està interpretant l’Electra de Sòfocles al teatre. Amb la infermera Alma es traslladen a una casa solitària de la platja. Allà s’establirà una relació entre elles que es convertirà quasi en simbiosis. Alma substitueix el silenci d’Elisabeth amb els seus propis relats, on confessarà els més íntims secrets a l’actriu.

Quan despertem d’entre els morts. 2013
Autor: Henrik Ibsen
Direcció: Ferran Madico
Intèrprets: Lluís Marco, Esther Bové, Cristina Plazas, Ernest Villegas, Bernat Muñoz i Lina Lambert
Producció TNC i Elsinor
Quan despertem de l’obra, es debat en aquest dilema, i el fet de no tenir-lo resolt el paralitza. No pot crear, no pot realitzar la tasca que una força superior li ha encarregat i a qui ell s’ha lliurat en cos i, sobre tot, en ànima.
d’entre els morts parla, entre moltes altres coses, del dilema entre vida i art. I Rubek, el protagonista

Yes, We Spain is diferent. 2012. 41 representacions a 15 ciutats (més Temporades a Barcelona i Madrid)
Direcció: Jordi Casanovas
Intèrpret: Carlos Latre
Mariano Rajoy arriba a la Moncloa i descobreix un terrible secret: Zapatero, abans de deixar el Govern, va vendre Espanya a Alemanya i el contracte finalitza en uns dies. El nou president, amb l’ajuda dels seus ministres, decideix recorre al president Obama per intentar recuperar el control del país. Però res sortirà com estava previst…

Yes, We Spain. 2011. 50 representacions a 20 ciutats (més temporada a Barcelona)
Idea: Carlos Latre
Direcció: Joan Lluís Bozzo / Jordi Casanovas
Espanya està a la “bancarrota” i el govern de Zapatero ha de reaccionar. Té una sortida. Tot passa per un home i tot dependrà d’Obama. Si aconsegueixen convèncer al líder dels EEUU que som els millors, potser el món s’ho creurà. Totes les classes del país s’hauran d’implicar. La política, societat, cultura, televisió, esports.. tots jugaran el seu paper. Només queden uns dies…

Claim your face I+P (Instalació i Performance). 2011
Creació de ponts entre les arts escèniques i el videoart, fent que la forma i el contingut estiguin en equilibri
Creació i direcció: Nuria Legarda
Producció: CAET i CAER

Titus Andronicus (La Fura dels Baus). 2010 i 2011. Gira internacional per 18 ciutats de 5 països amb 107 representacions
Traductor i textos: Salvador Oliva
Director: Pep Gatell
Director gastronòmic: Andoni Luis Adúriz
Adaptació de la tragèdia de Titus Andronicus de William Shakespeare feta per espais no convencionals, on els actors i espectadors comparteixen un mateix espai escènic.

Boris Godunov (La Fura dels Baus). 2008 i 2009. Gira internacional per 43 ciutats de 8 països amb 128 representacions
Dramatúrgia: Àlex Ollé i David Plana
Direcció: Àlex Ollé
Aquesta obra té com a punt de partida els fets que van ocórrer al teatre Dubrovka de Moscou el 2002 durant una representació del musical Nord-Ost. El 23 d’octubre d’aquell any un grup de terroristes txetxens va cometre un assalt amb ostatges durant la funció. Més de 900 persones van romandre dos dies i mig com a ostatges d’un grup armat, que exigien la sortida de les tropes russes de Txetxènia. Després de tres dies de negociacions, la intervenció de les forces especials russes, utilitzant gasos, va acabar amb la vida de 130 ostatges i 41 assaltants. L’assalt fou posteriorment reivindicat pel cabdill txetxè Xamil Bassàiev.

Imperium (La Fura dels Baus). 2007 i 2008. Gira internacional per 18 ciutats de 5 països amb 54 representacions
Dramatúrgia i direcció: Jürgen Müller
IMPERIUM és un espectacle de La Fura dels Baus on es conjuguen els espais no convencionals, el llenguatge escènic multidisciplinari, la predominança del cos i les tecnologies, la invasió de l’espai íntim de l’espectador amb una temàtica centrada en els conflictes entre el individu i el grup.

Veure espectacles actuals