Rhümia


 • ©+Josep+Aznar_RHUMIA_01
 • ©+Josep+Aznar_RHUMIA_03
 • ©+Josep+Aznar_RHUMIA_04
 • ©+Josep+Aznar_RHUMIA_05
 • ©+Josep+Aznar_RHUMIA_07
 • ©+Josep+Aznar_RHUMIA_08
 • ©+Josep+Aznar_RHUMIA_10

Sinopsi

Quan les lllums de la pista s’apaguen un cop acabat el “bolo de trabajar”, toca posar-se l’abric de personeta, agafar aires de dignitat i sortir a fora el carrer per fer cap a casa, amb la por que aquest món tan seriós no ens devori.

Només cal que algú ens ajudi a encendre l’espurna, perquè quan ens toqui actuar en allò que en diuen el “Món real”, demostrem amb el nostre comportament que podem canviar alguna realitat.

Aquesta família “inestable” de pallassos i músics excepcionals que són Jordi Martínez, Joan Arqué, Roger Julià i Pepino Pascual, acullen a casa seva l’artista de carrer, músic, clown i luthier, Mauro Paganini, que aporta el seu univers màgic per tancar la segona part d’aquesta bilogia clownesca que vam començar amb Rhum.

A casa dels Rhum & cia, hi ha un altre món possible, una altra pista de circ més íntima amb noves entrades de pallassos, cançons i músiques d’arreu del món i és plena d’emocions absurdes i concretes. Imaginades i reals. No és gens diferent del que passa a qualsevol llar d’arreu del món perquè finalment el circ és qualsevol univers i cada casa és un circ on tothom hi té cabuda.

RHÜMIA és un cant a l’esperança, a la necessitat de riure i fer riure per sobre de totes les coses. Aquí i allà, als que ja en saben i als que en sabien i n’han de tornar a aprendre.

El riure, l’arma més poderosa de la felicitat, amagat sota un nas vermell.

 • Vídeo


 • Info

Gènere: Circ i Teatre
Autors: Martí Torras Mayneris
Direcció: Martí Torras Manyneris
Intèrprets: Joan Arqué, Roger Julià, Jordi Martínez, Pep Pascual i Mauro Paganini.
Idioma: català
Durada: 90 minuts

 • Arxius


 • Links

 • Web Rhumia

 • Premsa

“Aconsegueixen connectar des del minut zero i divertir i fer treure les cabòries.”
Jordi Bordes / El Punt AVUI

“El divertidísimo espectáculo dirigido por Martí Torras aúna un público intergeneracional que disfruta de una familia de cinco payasos que abanderan diferentes géneros y estilos …”. “Son los protagonistas de una obra intensa y adulta, pero con guiños a los más pequeños, y en la que realizan un extraordinario trabajo verbal y corporal para sacar matrícula de honor en el siempre difícil arte de hacer reír”
“Hacer reír al público durante hora y media, sin parar, no es nada fácil. Y menos en un sector tan precarizado como este que parece que solo tiene su oportunidad cuando llegan estas fechas navideñas. Por muy complejo que parezca el envite, la compañía sabe perfectamente qué hacer y cómo hacerlo para que la chispa no desaparezca. Lo hacen con un espectáculo más intenso y gamberro que su predecesor, y con el reconocimiento de haberse llevado el Mejor Espectáculo de Circo en los Premios Zirkòlika de 2016. Galardones al margen, la mejor noticia es la continuidad de un show que se aleja del teatro infantil, y que reivindica el esplendor del payaso en toda su expresión. El repóker de artistas sabe como encandilar un público que termina entregado con las surrealistas historias que se encadenan en la carismática pista circular de Lliure”
Albert Domènech / La Vanguardia

“L’espectacle és catàrtic. Recomano que hi aneu, que us asseieu tranquil·lament a la vostra butaca i us deixeu portar. Veureu com de sobte un riu de rialles començarà a brollar-vos per tot el cos. No és la broma fàcil, no és un humor lleuger, és bo, és molt bo”
Oriol Toro / El Núvol